1000 BLAUWE TUINEN!

In 3 jaar dan….Dát is het doel. We willen dus 1000 tuinen watervriendelijker maken.
Net als bij de Schonste Strótjes van Tilburg zorgen we voor inspiratie-bijeenkomsten, tools, experts, een campagne en een uitdaging.
Al deze informatie komt te staan op HuisjeBoompjeBeter/Tilburg en informatie en tips delen we in BlauweTuinen Facebookgroep.
De acties en oproepen plaatsen we op de Facebookpagina Blauwe Tuinen (vanaf febr 2018) en via Twitter @BlauweTuinen
We informeren over het belang van levend water en activeren mensen om hun (achter)tuin watervriendelijker te maken.
Daarvoor gaan we vele tips delen, bijeenkomsten organiseren en letterlijk helpen bij afkoppeling of plaatsen van elementen.

Water is belangrijk! Héél belangrijk!

Iedereen begrijpt dat de kwaliteit van water evenredig is met onze gezondheid en dat van de natuur.
Daarom is het belangrijk dat het water LEVEND blijft! Klinkt mysterieus, maar feitelijk is levend water simpelweg schoon én stromend water, verbonden met de waterkringloop, waardoor het haar leven brengende kwaliteit behoudt.
Maar: We ervaren steeds meer wateroverlast door overstromende riolen en hebben steeds meer klachten m.b.t. onze gezondheid en productiviteit door hittestress in warme periodes. Indien de stad meer als spons zou dienen en het levende water de bodem in zou gaan i.p.v. rechtstreeks in het riool, dan zou dat veel schelen.

In 2018 willen we dit sámen aanpakken: HuisjeBoompjeBeter, Stichting OpGroeneVoet, de gemeente Tilburg en nog vele andere partijen in de regio.

De projectgroep Levend Water/ Blauwe Tuinen bestaat (vooralsnog) uit:
Lucy Bathgate
Lichtopdestad en Projectgroep Levend Water
Hiltrud Pötz en Maël VanhelsuwéAtelier GroenBlauw
Marleen van Tilburg
Tuinontwerp
Gerard BerkelmansDe Groene kamer
Dirk van de Burgt en Menno van der Heyden Waterschap de Dommel,
Janneke de VriesBuro DuPro / Schonste Stròtjes van Tilburg
Gert Brunink Ecoloog, gids
John Vermeer – Juliet Nicolai Brabantse Milieu Federatie
Sharon GadellaaEkotuinen
Ger Haan 
–  Strategisch adviseur
Jan Janssens Baan – Stedelijk water expert gemeente Tilburg Informatie over subsidie GroeneDaken in Tilburg
Tom Overgaauw

Voor meer informatie: Lucy.bathgate@gmail.com

NK-Tegelwippen Tilburg-Breda

NK Tegelwippen Tilburg doet mee aan het NK Tegelwippen en gaat de strijd aan met Breda! Vanaf 30 maart dagen we je uit zoveel mogelijk tegels uit de tuin te verruilen voor groen. Geef je gewipte tegels en een bewijsfoto van jouw gewipte (gevel)tuin op via...

Ben jij er bij bij?

We zoeken 5  innovatieve bedrijven voor een uniek project in de gemeente Tilburg. Willen jullie in 2019 laten zien dat je betrokken zijn bij een groenere stad en duurzamere toekomst? Dat kan door ‘Digitale bijenkasten met live data’ Samen met een school in de regio...

Heel Tilburg aan de (regen) TON!

Tilburg aan de (regen) TON: gratis levering en advies Dat het klimaat verandert, merken we allemaal. Soms heftige hoosbuien, dan weer lange periodes van droogte. ‘Dat we nog onvoldoende voorbereid zijn op de gevolgen van klimaatverandering, merken we ook in Tilburg...

Tips en Tricks voor een groener Tilburg

Samen met een aantal ‘groene’ partijen werkt stichting OpGroeneVoet aan een groener en fleuriger Tilburg. Als bewoners van de stad kunnen we hier ook aan bijdragen! Een aantal ideeën staan in dit boekje hiernaast. U kunt de pdf versie downloaden door te dubbelklikken...