Veel snelle trends en ontwikkelingen beïnvloeden onze kijk op voedsel.
Met de Sustainability Development Goals van de VN als leidraad, maakten we een d.nm.v. van interviews met 24 ondernemers en initiatieven momentopname van de ontwikkelingen op het gebied van duurzame voedselsystemen in dichtbevolkte regio’s.
In dit geval van in de driehoek tussen Noord-Brabant, Noordrijn-Westfalen (D) en de Vlaamse regio van België.
24 Innovatieve spelers binnen het huidige voedselspel: waarom zijn zij vernieuwend, doen zij wat zij doen en waar lopen ze tegenaan? Op 3 soortgelijke locaties in Noord- Europa stelden we deze vragen aan ondernemers en initatieven.
Er is ervoor gekozen om een samenvattend, leesbaar overzicht te maken en inzicht te geven in de grensoverschrijdende voedselinnovatie richting duurzame ontwikkeling. Als lid van het #013Food netwerk ben ik tevens onderdeel van een frisse, lokale beweging waarin verschillende spelers de handen ineenslaan om samen het thema duurzaam, gezond en regionaal voedsel hoger op de politieke en economische agenda te zetten.
In samenwerking met SusMetro, 013food, Foodlab Lochal en met medewerking van studenten van
Fontys IEMES – Communicatie, Tilburg (NL)
Avans Hogeschool – Communicatie, Breda (NL)
HAS hogeschool, ’s Hertogensbosch (NL)
Hochschule Rhein – Waal, Kleve (D)
Mede mogelijk gemaakt door Rabobank Tilburg en de gemeente Tilburg