Makkelijke Mini Moestuintjes

voor minimahuishoudens in Tilburg

MMMM… Gezond, vers eten uit eigen tuin


Je eigen moestuintje met 100% kans op een rijke oogst vers eten, maar met minimale inspanning. Wie wil dat nou niet?

We gaan dit jaar weer 50 gezinnen op een makkelijke, leuke en haalbare manier voorzien van een Makkelijke Mini Moestuin! Gewoon lekker bij huis, in een bak in voor- of achtertuin, of op het balkon.
Goed voor de gezondheid, goed voor bijen en vlinders en goed voor leuke contacten! Wil je meedoen met dit leuke en sociale project? Voor 50 huishoudens in de gemeente TIlburg is dit gratis (maar niet vrijblijvend),  maar dit jaar kunnen anderen ook meedoen tegen kostprijs.

Lees vooral even verder!

Janneke de Vries en Gee Adriaansz
St. Op Groene Voet
#samengroendoen in #tilburgnatuurlijk 

makkelijke MINI moestuin: Ze lukt bij iedereen!

Met dit complete moestuin pakket heb je in één klap een echte Makkelijke Moestuin.

Je zet de twee AIRbakken op, vult ze met de Makkelijke Moestuin Mix en zaait de vakken in. Voilà: een kant en klare moestuin!

In elk deelenemerspakket zit het volgende:

 • Twee zwarte MM-airbakken van 60×60 cm
 • 140 liter Makkelijke Moestuinmix
 • Toegang tot de app
 • Makkelijke Moestuin Voeding
 • Heel veel verschillende biologische groentenzaden.

!! Het is wel van belang dat jouw plekje in de tuin of op het balkon ongeveer 6-8 uur (zon) licht ontvangt, voor de planten natuurlijk :)

 

Makkelijke Mini Moestuin in 5 stappen

1. Een moestuin met de béste materialen

Een duurzame moestuinbak waar bijna geen onkruid in komt.

Aardemix die minimaal 9 jaar meegaat, de juiste zuurgraad heeft en die veel vocht vasthoudt. Hierdoor groeien planten sneller, omdat ze hun energie niet in hun worteltjes steken.

Daarbij de superzaden en makkelijke groenten die niet gevoelig zijn voor ziektes.

2. Een gratis app

Met deze unieke app tuinieren mensen – zelfs als complete leek – even goed als een pro.

Hij is 3 jaar lang ontwikkeld en is gebaseerd op het bewezen moestuinsysteem. Daarom begeleid deze app je bij ALLES.

Nooit meer twijfelen over wat je moet doen in je moestuin.
Lees meer…

3. Maar 5 minuten per dag met simpele to-do’s 

Moestuinieren draait om timing. De to-do’s uit de app zijn daarom afgestemd op deze moestuin en het stadium van je planten.

Volg ze op en je tuiniert precies op de juiste manier, op het juiste moment.

4. Plantjes worden gevolgd van zaailing tot oogst

Samen met de app hou je de plantjes in de gaten. Gaat er toch iets niet helemaal goed? Dan geeft hij een oplossing. Want stress: daar houden we niet van.

Spitten en onkruid wieden zie je ons niet doen. 

Je oogst 5 keer zoveel per m² als uit een gewone moestuin.

5. We doen het samen

In de app zit een community om elkaar digitaal te ontmoeten, je kan er je planten showen, recepten delen, zaden ruilen of vragen stellen als je ergens niet uitkomt.

Leuk, leerzaam en gezellig…
Nóg leuker vinden we het om jouw plantjes te zien, te ruilen en te delen via de besloten
Facebookgroep.

Een paar antwoorden

Welke zaden krijg ik?

Bij deze moestuinset zit het Makkelijke Moestuin zadenpakket Basis, met 12 zakjes zaden:

 • Pluksla
 • Rucola
 • Rode biet
 • Basilicum
 • Palmkool
 • Mini-kropsla
 • Sugarsnap
 • Spinazie
 • Wortel
 • Snijbiet
 • Goudsbloem
 • Reuzen radijs
Deze soorten lukken altijd en houden je moestuinbakken het hele jaar gevuld.
Plus: ze zijn allemaal hartstikke lekker. Perfect om mee te beginnen.

Wat is de beste tijd om te starten?

Starten kan het hele jaar door. Van de vroege lente tot ver in de herfst: er is altijd wel iets te zaaien of te oogsten. 

Plus: je zet je Makkelijke Moestuin niet alleen voor dit seizoen op, maar voor de komende járen. Duurzaam betekent ook dat het lang meegaat 😉

Waar zet ik de moestuinbakken neer?

Je zaden hebben zon nodig om te kunnen groeien. Zet de moestuinbakken dus op een zonnig plekje. Groentes willen minimaal 6 uur- liefst 8 uur  zonlicht per dag.

Dit kan letterlijk overal zijn:

 • In je tuin,
 • op je balkon
 • of op je (dak-)terras.

Je hoeft de bakken ook niet persé naast elkaar te zetten. Eén op een tafeltje en de ander op de grond kan ook.

Oh: en hoe meer in het zicht en hoe dichter je complete moestuin bij je keukendeur staat, hoe meer je er uit zal oogsten.

Sluit alle tabbladen

INspiratie van Laura

Ik kreeg een tip van iemand over het project van Laura: Zij begon in Franeker, Friesland, om daar samen met andere minima te werken aan gezonde voeding. En maakte mij, Janneke (Tilburg) enthousiast!

Want niet iedereen heeft zomaar vers eten. Door bewerkte producten in blik en pakjes krijg je al snel teveel vetten, zout en calorieën binnen. Zelf verbouwen is ook niet voor iedereen weggelegd. Soms door gebrek aan ruimte, tijd, geld, inspiratie… MAAR…

Laura vertelde me over de Makkelijke Mini Moestuine en dat het echt waar was: met minimale inspanning een maximale oogst.
Zelfs een luie puber kon via deze methode succesvol moestuinieren.

En met succes blijkbaar! De hele zomer, tot oktober kun je volop verse, biologische groenten eten uit de eigen minimoestuin. 

De behoefte aan verse groenten en het plezier van het kweken en oogsten kan daarbij zomaar leiden tot een nieuwe leuke hobby. Voor je gevoel kom je op die manier toch wat vaker het huis uit, ook al is het in de achtertuin.

Door de hulpmiddelen en de fantastische app krijg je het gevoel dat je echt wat kan en ergens bij hoort! 

Dit is Laura!

En dit is Jelle!

wil je helpen?

Vind je het leuk om foto’s te maken, anderen te helpen of heb je een goed idee? Kom maar op.

Stichting OpGroeneVoet heeft daarbij nog meer leuke projecten waar je aan kunt meedoen, kijk maar verder op de AGENDA op deze website.

Delen is lief… #samengroendoen in #Tilburgnatuurlijk
@opgroenevoet

Omslagafbeelding voor Op Groene Voet - Tilburg
1,567
Op Groene Voet - Tilburg

Op Groene Voet - Tilburg

Samen werken we aan #VitamineG: groener, gezonder én fleuriger! 💚
#samengroendoen in #TilburgNat

Zien je morgen op de Groene Voeten Markt! Villa familla TilburgAl 10 jaar werkt Stichting Op Groene Voet aan een groener & mooier Tilburg met projecten waar bewoners aan kunnen meedoen. Denk aan de Schonste Strotjes van Tilburg, de Toffe Tuinen route, geveltuintjes, moestuintjes en regentonnenprojecten, de Wormentuin Tilburg, plantjes & stekjes (ruil) markten en ook deze Groene Voeten Markt! Bij de stand van st. Op Groene Voet vind je van alles om je tuin op te fleuren. Naast de asielplantjesbingo zijn er bloem/kruidendroogpersjes, hommelpotjes en Makkelijke Moestuin zaadjes. Mooie Moederdag kadootjes waar je zelf ook blij van wordt! We geven we graag een flinke portie #VitamineG mee.#groenevoetenmarkt #tilburg #groenevoetenmarkt013 #opgroenevoet #Asielplantjesbingo #samengroendoen in #Tilburgnatuurlijk #wormentuin #unbietjegroen #ToffeTuinenTilburg #crazyplantlovers ... See MoreSee Less
View on Facebook
Morgen kleurt Tilburg groen. Niet alleen op de Groene Voeten Markt op locatie Villa Familla in de Noordstraat, maar ook op de Groene Voorjaarsmarkt op het Pieter Vreedeplein. Loop van beide events in het Dwaalgebied via de Tuinstraat en de Noordstraat en beleef in deze twee straten verschillende activiteiten bij SneakerCleaners, Zoete Zaken, Kings’s Tailor Kledingreparatie, Superfly, Steck, Stadscafe de Spaarbank, Atelier FijnGoud, Zijne Koningklijke Hoogheid, Kunstpodium T, Sam-Sam, Amazing Projects en Kaaszaak. Er is een flyer van deze activiteiten verkrijgbaar. Ook deelt in de stad een promotieteam deze flyer uit. Tot morgen! #groenevoetenmarkt #tilburg #groenevoetenmarkt013 #groenevoorjaarsmarkt #groentilburg #duurzaamtilburg #dwaalgebied #noordstraattilburg #tuinstraattilburg #sneakercleaners #zoetezakentilburg #kingsstailorkledingreparatie #superflytilburg #steck #stadscafedespaarbank #atelierfijngoud #zijnekoningklijkehoogheid #kunstpodiumt #samsamtilburg, #amazingprojects #kaaszaak ... See MoreSee Less
View on Facebook