Festival No Kidding: Een tweedaags festival voor kinderen over duurzame kwesties

Kinderen zijn de volwassenen van de toekomst!
Rondom de dag van de Duurzaamheid zetten we, samen met onze partners, het eerste grote, tweedaagse kinderfestival van Tilburg op. Het thema is “Groen is feest!”  Het thema van de Kinderboekenweek 2014 “Feest” sluit hier mooi bij aan.

Het festival biedt inspiratie en ideeën voor kinderen – en ouders – om thuis aan de slag te gaan met eigentijdse kwesties rondom groen en milieu..
Op een ongedwongen en speelse manier willen we kinderen ook informeren over serieuzere vraagstukken. Het achterliggende idee van het festival is ‘vooral zelf zien, doen en ervaren’.
Daarbij is het doel om kinderen en hun familie concrete, praktisch toepasbare handvatten te geven om thuis ook duurzamer aan de slag te gaan en elkaar vervolgens weer te inspireren.

Het programma wordt verdeeld over 5 duurzame thema’s:
Goed Eten, Apen & Mensen, Hippe Helden, Groen Doen en Moeder Aarde
Deze aspecten worden in verschillende vormen op het festival gebracht:
• Diverse kinderactiviteiten: een compleet programma met workshops, alles op het gebied van duurzaam spelen en een interactieve buitenspeelplaats
• Informatie: presentaties van bedrijven, profit en non-profit met duurzame doelstellingen
• Ontspanning en entertainment: uiteraard lekkere én verantwoorde horeca, een gezellige doe-markt voor de nieuwste duurzame producten en diensten en een paar voor kinderen geschikte vormen van kunst en cultuur.
(n.b. Wij zijn fan van Hakim en zijn Poepshow)