240 uur werk doneren aan goede doelen8uur-overwerk

Afgelopen vrijdag 28 maart doneerden ruim dertig denkers en doeners samen 240 uur van hun tijd aan het helpen van regionale stichtingen met een communicatievraagstuk. Tijdens achtuuroverwerken.nl een evenement dat tegelijkertijd op drie continenten plaatsvindt en waar honderden mensen aan mee doen, werkten in Tilburg 5 teams van 19.00 uur ’s avonds tot 03.00 uur ’s nachts voor Tante Lenie, Nog Guts No Glory, Young Social Entrepeneurs for Afghanistan (YSEA), Op Groene Voet en de Bastide, met als resultaat een spetterende presentatieronde.

In Gebouw 88 in het hart van de Spoorzone kwamen vormgevers, communicatiespecialisten, tekstschrijvers, fotografen, studenten en docenten van de Fontys Academy for Creative Industries, kunstenaars en creatievelingen bij elkaar om met hun talent een goed doel te helpen. Na een stevige maaltijd en een korte instructie van het goede doel werd de hele avond gewerkt aan het maken van huisstijlen, bedenken van namen, schrijven van teksten en zel fs het ontwerpen van complete websites.

Iedereen wint!
Overall winnaar van de avond werd team OpGroeneVoet. Ze kregen de award voor Beste Complete Campagne en doneerden aan hun doel niet alleen een prachtig logo, een complete huisstijl en website maar zelfs een nieuwe naam. Team No Guts No Glory bleek de Beste Binnen de Tijd met een top presentatie ondersteund door een razendsnelle tekenares. In een levensechte DWDD aflevering, die ze de Beste Presentatie Prijs opleverde verraste Team YSEA met een knappe naamsverandering en dito logo, Team Bastide maakte de Beste Analyse van een pittig probleem en Team Tante Lenie deed een traantje wegpinken en werden zo de Beste op Gevoel.

Indrukwekkend
Deelnemers, doelen en de nieuwegardetilburg.nl hebben genoten van een bijzondere avond. Er werden nieuwe contacten gelegd, bijzondere plannen gesmeed, prachtig werk geleverd en er werd ook gewoon veel plezier beleefd aan het bezig zijn voor al deze goede doelen. Belangrijke bijdrages van Rabobank, Thekingofitaly.nl, de Walhoeve, Ekoplaza, Mundial Productions, FontysACI, isecurity, Tilburg Tigers, Super Youth, Perron88, Guido Koppes, Jasper van Bladel, Gotofrafie en nachtburgmeester Gert Brunnik, maakten deze bijzondere avond mogelijk.

Staartje
Nieuwe Garde hoopt dit jaar nog meer bijzondere evenementen te organiseren en contact te houden met de doelen en deelnemers over wat er na het weekend met alle ideeën is gebeurd. Wie meer wil weten of op de hoogte wil blijven kan de Nieuwe Garde vinden op hun website of op Facebook. Binnenkort verschijnen daar de beelden van deze bijzondere editie van Acht Uur Overwerken Voor Goede Doelen en zelfs een videoclip gemaakt met alle teams uit de hele wereld. Volgend ja ar 27 maart is er weer een 8UO, zet hem alvast in je agenda! ;)

Noot voor de redactie: Meer weten? Meer foto’s? Quotes van deelnemers en doelen?

Bel Piet 0628466072 of mail Pietwijs@live.nl