wormentuin tilburg

samenwerken aan een betere bodem

Samenwerken aan een betere bodem

Een gezonde, vruchtbare bodem is de basis voor een gezonde leefomgeving.

Stichting Op Groene Voet wil inspireren en laten zien hoe je daar zelf aan kan bijdragen door te composteren in eigen tuin, bedrijf of balkon. Daarom starten we met een ware Wormentuin!

Deze vrolijke en vruchtbare educatieve belevingstuin vind je op ondernemerstuin Un Bietje Groen. De voormalige duiven- en konijnenopvang wordt een ‘wormenstad’ met een flinke tuin en een mooi assortiment wormenverblijven. Elk heeft andere eigenschappen: van boerderij tot warenhuis en van fabriek tot restaurant.

Daarbij heeft de tuin ook een circulaire functie: het snij-, fruit en groente afval van alle andere tuinen wordt hier verwerkt tot ‘goud voor de bodem’, welke hier ook weer verspreid wordt.

Hier werken we, volwassenen en kinderen, samen aan een betere bodem.

Binnenkort vind je hier ook ons aanbod voor een wormenworkshop, rondleiding of presentatie over de Wormentuin Tilburg

wormentuin tilburg in ontwikkeling

Stel je voor dat je in een frisse, groene tuin loopt langs kleine fruitboompjes en minimoestuintjes. Verscholen achter een fruitstruik vind je een wormen-restaurant. Je mag erin kijken, de stoere tijgerwormen schieten weg, maar je ziet wel waar ze net lekker aan het eten waren. Een stukje verder staat de wormenboerderij; daar mag je met je handen erin, de grond ruiken en voelen en de harde werkers vers eten geven. Als beloning neem je misschien wel een klein flesje mee met ‘goud voor je bodem’ zodat je jouw eigen planten thuis een vitaminiboost kunt geven…
Of, wie weet, heb je zoveel inspiratie opgedaan en wil jij ook wel eenwormenhotelletje. 

Het WORMEN-WARENHUIS is reeds geadopteerd door Groen Xtra
De WORMENBOERDERIJ door Hallo Grrrroen
De WORMENBALKONWONING door Dobro en 
De WORMEN TOFFE TOWER door Waterschap de Dommel

 

Uiteraard werken we met een vastgoed expert: Wormenkwekerij Wasse heeft jarenlang ervaring met wurmkes, wormenshizzle, hotels en ander vastgoed:)

WORMENWERELD (groot!)

 

WORMEN-RESTAURANT (sjiek)

 

WORMEN-FABRIEK (nuttig)

 

Een paar VRAGEN & antwoorden

Waar worden de wormenhotels geplaatst?

Sinds dit jaar heeft st. Op Groene Voet een stukje van de tuin gehuurd bij ondernemerstuin Un Bietje Groen aan de Koningshoeven. Misschien ken je de locatie als het voormalig Rooi Bietje?
De tuin willen we openen in april…

Wat gaat er gebeuren in de Wormentuin?

Vanaf april gaan we bezoekers ontvangen: klassen met kinderen of volwassenen. Graag gaan we samen nog meer leren over composteren, het verzorgen van je wormenfamilie en het verbeteren van de grond!

Kan ik zomaar langskomen?

Helaas, wij zijn niet altijd aanwezig. 
De winkel op Un Bietje Groen is elke vrijdag open van 10:00-16:00, dan kun je even komen kijken! Je mag ook mailen voor een afspraak naar info@opgroenevoet.nl

Sluit alle tabbladen

WORMENHOTELSXL op 3 scholen in Tilburg

Het voortraject voor de Wormentuin heeft plaatsgevonden met het project Wormenhotels013. Hierbij werden op 3 scholen, in Tilburg Noord, West en Zuid, een XL Wormenhotel geplaatst.  Lees meer…