wormentuin tilburg

samenwerken aan een betere bodem

de wormentuin tilburg

Deze vrolijke en vruchtbare educatieve belevingstuin vind je op ondernemerstuin Un Bietje Groen.

De voormalige duiven- en konijnenopvang is nu een ware wormenstad met duizenden inwoners! Hier staat een boulevard met verschillende wormenverblijven: van boerderij tot warenhuis en van fabriek tot restaurant. Elk verblijf heeft unieke eigenschappen en is geschikt voor een andere situatie.
Ook vind je er een aantal voorbeeld Makkelijke Moestuin bakken met natuurlijk eetbare groenten en bloemen. Zowel voor de tuinders als voor de wormen  een smakelijke traktatie.

Daarbij heeft de tuin ook een circulaire functie: het snij-, fruit en groente afval van alle tuinen wordt hier verwerkt tot ‘goud voor de bodem’, welke hier ook weer verspreid wordt.

Aangezien wij vinden dat iedereen een wormenhotel zou moeten hebben, geven we hier rondleidingen en workshops.


WormenWorkshop vrijdag 5 of zaterdag 6 juli

Meld je aan via de knop, bestel&betaal voor maandag 1 juli  jouw favoriete hotel met onze code (deze krijg je gelijk in je bevestiging).
Kom deze én je nieuwe wormenfamilie gezellig ophalen in de Wormentuin Tilburg op Un Bietje Groen.

Vrijdag 5 juli 12:30 14:30 – Zaterdag 6 juli 11:00 13:00
Voordelen: in Tilburg ophalen, gelijk zien hoe het moet & praktische startinfo, geen verzendkosten en een kleine rondleiding op onze tuin met een kopje koffie of thee.
Wil je alleen aan de workshop meedoen (25,-) of alleen wormen bestellen en ophalen, dat kan ook. Vul dan ook het formulier hieronder in.

 

een betere bodem

Stel je voor dat je in een frisse, groene tuin loopt langs kleine fruitboompjes en minimoestuintjes. Op de boulevard vind je een wormen-restaurant, je mag erin kijken, de stoere tijgerwormen schieten weg, maar je ziet wel waar ze net lekker aan het eten waren.
Een stukje verder staat de wormenboerderij; daar mag je met je handen erin, de vruchtbare grond ruiken en voelen en de harde werkers vers eten geven
Als beloning neem je misschien wel een klein flesje mee met ‘goud voor de bodem‘ zodat je jouw eigen planten thuis een vitamineboost kunt geven… en word je lid van de WormenFanClub:)

Of, wie weet, heb je zoveel inspiratie opgedaan en wil jij ook wel een wormenhotel op school of thuis.

 

Met de klas naar de Wormentuin!

Kinderen hebben de toekomst! Het is belangrijk ze bewust te maken van het belang van de natuur en dat ze zich verbonden voelen met de natuur.

COMPOSTEREN KUN JE LEREN!

Basisschoolklassen groep 1 t/m8 kunnen een workshop doen in de Wormentuin. In de  workshop leren kinderen hoe ze met composteren zelf een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.
Dat kan met een wormenhotel op school of thuis.

In de tuin werken we, volwassenen en kinderen, samen aan een betere bodem. Een gezonde, vruchtbare bodem is de basis voor een gezonde leefomgeving.

XL Wormenhotels

Het voortraject en de pilots voor de Wormentuin hebben plaatsgevonden met het project Wormenhotels013.
Hierbij werden op 3 scholen, in Tilburg Noord, West en Zuid, een XL Wormenhotel geplaatst.  Lees meer…

Daarvan hebben we behoorlijk wat geleerd.
Zo hebben we inmiddels een favoriet wormenhotel voor scholen.  Wil je weten welke? Kijk dan eens naar de Hungry Bin bij Wormenkwekerij Wasse en kom daarvoor eens een workshop doen met de klas!
 

Een paar VRAGEN

Waar is de Wormentuin?

Sinds dit jaar heeft st. Op Groene Voet een stukje van de tuin gehuurd bij ondernemerstuin Un Bietje Groen aan de Koningshoeven. Misschien ken je de locatie als het voormalig Rooi Bietje?

Wat gaat er gebeuren in de Wormentuin?

We gaan daar bezoekers ontvangen: klassen met kinderen of volwassenen die willen leren composteren of interesse hebben in bodemleven.
Samen leren we nog meer over composteren, het verzorgen van je wormenfamilie en het verbeteren van de grond!

Kan ik zomaar langskomen?

Helaas, wij zijn niet altijd aanwezig. 
De winkel op Un Bietje Groen is elke vrijdag open van 10:00-16:00, dan kun je even komen kijken! Je mag ook mailen voor een afspraak naar info@opgroenevoet.nl

Sluit alle tabbladen

goede groene vrienden

Om de plaatsing van de wormenverblijven mogelijk te maken is elk stukje vastgoed, en de wormenfamilies, geadopteerd door een organisatie die groen en natuur hoog in het vaandel heeft staan.

Alleen het ultrasjieke WORMENRESTAURANT heeft nog geen naam. Wil je er meer over weten? Mail dan naar janneke@opgroenevoet.nl 

 

wormenverblijven

Het WORMEN-WARENHUIS is geadopteerd door Groen Xtra
De WORMENBOERDERIJ door Hallo Grrrroen
De WORMENBALKONWONING door Dobro en
De WORMEN TOFFE TOWER door Waterschap de Dommel
De WORMENFABRIEK door Goei Eete
De WORMENWERELD door de papa van Tomasz, Boaz, Natan en Kenan
ALLE WORMENFAMILIES komen van Wormenkwekerij Wasse

 

Uiteraard werken we met een vastgoed expert: Frank Wasse van Wormenkwekerij Wasse heeft jarenlang ervaring met wurmkes, wormenshizzle, hotels en ander vastgoed:)