Sociale onderneming

Samen maken we de stad groener, fleuriger en dus OOK mooier!

Van 2013 tot 2014 werkten we als stichting aan allerlei leuke, laagdrempelige projecten welke bijdragen aan een zichtbaar groenere en klimaatvriendelijkere leefomgeving in Tilburg. Inmiddels is de stichting in 2023 na een mooi jubileumfeest opgeheven, maar de missie blijft als bestaan en gaat door als sociale onderneming.

CONTACT

Janneke de Vries
janneke@opgroenevoet.nl

WAAROM?
We zijn ten slotte allemaal bewoners van onze omgeving

Daarom werken we graag op goede voet, ahum, op groene voet, samen met iedereen in Tilburg: studenten, leerlingen, ondernemers, scholen,  officiële organisaties en instanties, kinderen, de gemeente en natuurlijk andere initiatiefnemers.

Samenwerkers

Deze lijst is nooit compleet (geweest:)

‘Als grote stad moeten we zuinig zijn op ons groen, en proberen samen er een groenere en leefbare stad van te maken.
Delen is vermenigvuldigen, dit geldt zeker voor planten!’

– Anja van Gils –

‘Natuur is ook cultuur! Wat wij doen in onze vrije tijd, in onze tuin, wat we consumeren of – minderen. We kunnen altijd een iets betere of bewustere keuze maken en die is nog leuk ook!

– Janneke de Vries –

 

 

Groen maakt gelukkig en maakt dat we vrijer kunnen ademen. Misschien bedoelde Willem II dat wel, toen hij sprak over het -toen nog- groene Tilburg. Samen kunnen we die groene stad én dat gevoel weer op de kaart zetten. 

– Moniek Verhaaren –

Van regentonnen installeren tot het opbouwen van evenementen​, het maken van vuurtjes, wormenhotels en meer. Ik vind het allemaal leuk en het draagt mooi bij aan deze verduurzamende projecten. 

– Sander Hemerijckx – 

Als natuurkunstenares heeft Gee een bijzonder mooie blik op de natuur en kan daar waanzinnige schilderingen van maken. Ook heeft ze een kunstclub!  Gee heeft een achtergrond als webdesigner en -hoster en helpt met de PR & en website.​ www.geeadriaansz.nl

Enkele persberichten over de projecten

Deze lijst is nooit compleet (geweest:)