Tilburg aan de (regen) TON: gratis levering en advies

Dat het klimaat verandert, merken we allemaal. Soms heftige hoosbuien, dan weer lange periodes van droogte. ‘Dat we nog onvoldoende voorbereid zijn op de gevolgen van klimaatverandering, merken we ook in Tilburg heel goed.
Als we met z’n allen niet in actie komen, dan wordt het ‘s zomers extreem heet in onze stad en krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast. Inwoners kunnen zelf ook iets doen om een verschil te maken.

Afkoppelen regenpijp
Om maar een voorbeeld te noemen: een regenton. Koppel je regenpijp af en vang het regenwater op in de ton. Zo heb je altijd water om je planten water te geven en bespaar je op drinkwater. Het is sowieso goed je regenpijp af te koppelen van het riool, want het riool kan grote hoeveelheden regenwater niet aan en dan krijg je wateroverlast in je tuin en op straat.

Regentonnenactie
Dat je het water zoveel mogelijk IN je tuin moet houden is dus duidelijk. Maar regentonnen zijn vaak te groot om mee te nemen én je wilt graag weten wat te doen als je hem hebt. Plaatsen en aansluiten is soms moeilijker dan het lijkt.
Daarvoor is er nu de volgende actie van stichting OpGroeneVoet: De TON brengen we naar je toe deze zomer!

Wat houdt het in? Je kiest één van de drie regentonnen met accessoires die past bij jou en je tuin. Een rustiek eikenhouten wijnvat, een design versie met plantenbakje of een rustiger model. Kies dan een datum en het Blauwe Tuinen klusteam komt hem gratis afleveren én adviseren over de installatie. Dit geldt voor bewoners in de gemeente Tilburg (ook Berkel Enschot en Udenhout). Om het nog interessanter te maken zit er ook nog een korting op de originele prijs.
Dus, wil jij ook aan de ton? Je kan je voorkeur en data opgeven via de link op de website huisjeboompjebeter.nl/Tilburg/nieuws

Deze regentonnenactie van stichting OpGroeneVoet is opgezet voor het 1000 Blauwe Tuinen project. In samenwerking met Beijens regentonnen.nl – GroenRijk Tilburg – Gemeente Tilburg en HuisjeBoompjeBeter/Tilburg