Tilburg – Stichting Op Groene Voet start dit voorjaar weer met het moestuinproject in de Tilburg – gemeente Tilburg. Door dit 2-jarig sociale, duurzame en gezonde traject kunnen gezinnen hun tuin of balkon voorzien van een bijzonder vruchtbare en heel makkelijke moestuin.

Aan de bak

In maart kunnen er weer 50 gezinnen gratis deelnemen aan de zomerse reis van het ‘leren moestuinieren en eten uit eigen tuin of balkon. Op Groene Voet wil bewoners enthousiasmeren en diegenen helpen die normaal minder toegang hebben tot verse groenten of een moestuin, of voor wie dit fysiek lastig is. 

Deelnemen: betaald en onbetaald

Alle materialen, van de lichtgewicht airbakken, tot aan de speciale zaden, aangepaste bodemmix, voeding en een makkelijke app, worden beschikbaar gesteld tijdens een startbijeenkomst in maart. De bovengrens qua inkomen voor gratis deelname is de Tilburgse meedoenregeling. Vanwege het enthousiasme vorig jaar, de rijke oogst en de vele geïnteresseerden is er nu ook een mogelijkheid om deel te nemen aan het traject tegen kostprijs. Inschrijven kan tot 12 maart of tot het maximum is bereikt.

Iedereen kan moestuinieren met de Makkelijke Mini Moestuintjes!

Vorig jaar kenden de meeste deelnemers het moestuinieren nog alleen van kleine bakjes op de vensterbank, maar inmiddels weten de deelnemers hoe je echt makkelijk thuis groenten en kruiden kunt verbouwen en zijn er heel wat tuinen en balkons een stuk groener. Door de gezamenlijke start, het delen van zaadjes en stekjes en elkaars ervaring kan het bijna niet misgaan.
Via de, heel handige, gratis app zie je hoe je zo snel mogelijk een
verse oogst kunt krijgen en vaak zijn meerdere oogsten mogelijk. Van elkaar leren is daarbij nog eens heel erg leuk.

Stichting Op Groene Voet bijna 10 jaar

Sinds 2013 zet de stichting acties op die Tilburg groener maken en bijdragen aan vitamine G voor bewoners: gelukkiger en gezonder door groen.

Wormentuin Tilburg

Sinds dit jaar is ze ook huurder bij ondernemerstuin Un Bietje Groen. Daar wordt in het voorjaar een educatieve tuin ontwikkeld: de Wormentuin Tilburg. Dit wordt tevens de werklocatie en voorbeeldtuin voor de MMMM-moestuintjes. 

Alle informatie en de aanmeldingsformulieren staan op de website van stichting Op Groene Voet bij MMMM moestuintjes

 

Samen leren (moes)tuinieren en eten uit eigen tuin!

#Samengroendoen in #TilburgNatuurlijk