Stadsimker Marcel: Open imkerijdagen 8 en 9 juli

Na 3 maanden kijken we met grote tevredenheid op ons blije bijen-festival. Ondanks het toch wel vrij koude weer was er een grote opkomst op 23 april. We kregen vele leuke reacties. Ze maakten ons duidelijk dat er steeds meer mensen betrokken zijn bij onze dichtBIJe natuur.
Uiteraard was ons festival van de blije bijen & vrolijke vogels slechts een tussen-stap in ons streven naar meer aandacht voor de natuur en meer in het bijzonder voor de bijen in Tilburg en omgeving.

Onze stadsimkerij BeeZzzz merkt dat -ook vanwege het festival in april- steeds meer mensen de weg naar ons nieuwe ELHO bijenhuis weten te vinden. De samenwerking met T-primair leidde er toe dat onze stadsimker een middag mocht pitchen bij het CIST (Cultuur & natuur in School). We gaan er van uit dat er volgend jaar veel scholen langs zullen komen op ons bijenhuis …… Sommige scholen waren er al dit jaar. De 8 kinderen van basisschool de Borne waren elke dinsdagmiddag een goed uur ’tussen de bijen’. Zij behaalden deze week hun diploma ‘beginnend imker’.

Op 8 en 9 juli krijgt het festival van de blije bijen & vrolijke vogels een vervolg op dezelfde locatie. In verband met de landelijke open imkerijdagen zijn we niet alleen de (vaste) zaterdag, maar ook de zondag geopend.
De ervaren imkers uit de regio Tilburg & Udenhout zullen op die dag graag iets meer vertellen over hun fascinerende hobby. Uiteraard zullen zijn worden bijgestaan door de jonge imkers van de basisschool.
In de publiciteit voor de open imkerijdagen komen de kleurplaten die op 23 april zijn ingeleverd goed van pas. Net voor de zomer kunnen we -juist- de kinderen onder ons nogmaals wijzen op het belang van een groene leef-omgeving!