Tilburg – Op 21 april is de Wormentuin Tilburg een feit geworden! Vrijwilligers en ‘wormenlovers’ hebben zich wekenlang ingezet om de voormalige kippen- en duivenopvang om te toveren tot een boulevard met 7 verschillende wormenhotels. 

Un Bietje Groen
Op Groene Voet had al jaren behoefte aan een vaste en herkenbare locatie om activiteiten te ontwikkelen en deelnemers te kunnen ontvangen. Op ondernemerstuin Un Bietje Groen aan de Koningshoeven werken allerlei ‘groene’ ondernemers op percelen die zij huren. Deze locatie kwam vrij en omdat het een heel leuke club is, en de percelen zeer gewenst zijn, besloten we als eerste ‘huurder zonder grond’ op de wachtlijst te staan. December 2022
zijn we begonnen aan de transformatie van het kippenhok met grond, welke altijd biologisch bewerkt is geweest: Gelukkig maar, want een gezonde, vruchtbare bodem is de basis voor een gezonde leefomgeving.

 

Educatieve belevingstuin: wormenworkshops en minimoestuintjes

Kinderen hebben de toekomst! Daarom is het belangrijk dat zij de kans krijgen bewust te worden van het belang van een gezonde natuur. Daarom kunnen (basisschool) klassen in groep 1 t/m8 een workshop doen in de Wormentuin. In de  workshop leren kinderen hoe ze met composteren zelf een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Dat kan met een wormenhotel op school of thuis.

XL WORMENHOTELS
Een belangrijke pilot heeft plaatsgevonden met het project Wormenhotels013. Hierbij werden op 3 scholen, in Tilburg Noord, West en Zuid, een XL Wormenhotel geplaatst.  Lees meer…

Daarvan hebben we natuurlijk behoorlijk wat geleerd. Zo hebben we inmiddels een favoriete wormenhotel voor scholen.  Wil je weten welke? Kijk dan eens naar de Hungry Bin bij Wormenkwekerij Wasse en kom daarvoor eens een workshop doen met de klas!


Adoptiewormen en sponsorhotels
Om de plaatsing van de wormenverblijven mogelijk te maken is elk stukje vastgoed, en de bijbehorden wormenfamilies, geadopteerd door een organisatie die groen en natuur hoog in het vaandel heeft staan. Alleen het ultrasjieke WORMENRESTAURANT heeft nog geen naam. 

 Composteren kun je leren!
Ook volwassenen die graag willen starten met een wormenhotel thuis, of groepen die meer willen leren over een gezond bodemleven kunnen een een workshop of wormen borrel organiseren in de tuin. Combinaties met andere ondernemers zijn ook mogelijk.
Wil je er meer over weten? Mail dan naar
info@opgroenevoet.nl