Plukfietsen

Door heel Tilburg

Eind 2014 zijn we begonnen met Tilburgse Mobiele Tuintjes en naast de op maat gemaakte StadsBAKens en PLUKboten hebben we nu ook de vrolijke en smakelijke PLUKfietsen.

Tilburgse Mobiele Tuintjes zijn verplaatsbare eetbare stadstuinen die op een speelse manier geïmplementeerd worden in de binnenstad van Tilburg. Waar jarenlang stadslandbouw uitgevoerd werd op vaste achteraf-gelegen locaties willen wij laten zien dat je veel interesse en plezier kan creëren wanneer dit direct zichtbaar is in de directe leef- en woonomgeving.
Daarnaast willen we hiermee natuurlijk ook Tilburg verfleuren en de binnenstad groener en kleurrijker maken.
We nodigen bewoners en passanten uit om te planten, plukken en te delen. Wat geweldig zou het zijn als je gewoon aardbeien kunt eten van een kleurrijke moestuinboot in de Piushaven, of kruiden kunt plukken en proeven van een bicycle garden.

Waarom verplaatsbaar? Heel simpel. Het is leuk, simpel en makkelik en iedereen kan het nadoen!  En daarbij, heb je ooit iemand op een moestuin zien fietsen? Wie weet varen we binnenkort met verschillende moestuinboten naar een locatie en bereiden we ter plekke een diner.
Ook zijn het te gekke mogelijkheden die ingezet kunnen worden voor festivals, markten of andere festiviteiten.

Of gewoonweg het vertrouwde gezegde: “verandering van spijs doet eten”? Na een tijdje ben je wellicht gewend aan het “unieke” straatbeeld, dan verplaats je deze en gunt de verrassings aan iemand anders een stukje verderop…

Kortom: Het groeiproces van de moestuin op een uniek speelse manier. Educatief voor jong en oud. Laat je verrassen en geniet vooral van de vruchten die je ervan kunt plukken!

STADSBAKENS

PLUKBOOT PIUSHAVEN