* we wensen je EEN GROEN, gezond én gezellig Tilburg in 2021! *

bye bye 2020...
klik hier voor de kleurplaat

Nieuwjaarwensen!
’n nieuwe traditie in Tilburg

Wie had eind 2019 kunnen voorzien wat voor jaar 2020 zou worden? Het ergste is dat het nog niet voorbij is. Zelfs de viering van Kerstmis en Nieuwjaar, familiefeesten bij uitstek, hebben er onder te lijden.
Gelukkig is over de hele wereld het einde van het jaar ook een periode van afsluiting, feest, reflectie en een nieuw begin. We gaan het nieuwe jaar daarom goed beginnen en een oude traditie, nieuw leven inblazen:
Laten we elkaar, bekenden en zeker ook onbekenden het beste wensen door een positieve, persoonlijke boodschap te delen!

Onderstaande stichtingen hebben een kleurplaat laten maken. Hierop staat verbeeld van hoe we elkaar, op afstand aan de deur, maar écht, een goed nieuw jaar kunnen wensen.

Kleurplaat & andere wensen

De kleurplaat kun je natuurlijk printen, kleuren en achter het raam hangen voor mensen die voorbij lopen, maar een zelfgemaakte versie is ook leuk!
Geef jouw wens aan iemand in de straat of wijk: fijn om te doen en nóg fijner om te krijgen. Laten we samen deze vernieuwde Tilburgse traditie overal herleven!

De kleurplaat is gemaakt door Zeno Kasem, stagiaire bij OntwerpCirkel en student vormgeving bij de Rooi Pannen.

Volgend jaar wordt het Nieuwjaarwensen mogelijk uitgebreid met liedjes van Tilburgse muzikanten. 

#Naarbuiten013

Dit initiatief volgt op het Berenjagen. Je kunt je foto, kleurplaat of nieuwjaarswens ook delen via de Facebookgroep Naarbuiten013 of met #Naarbuiten013.

 

Stichting Het Vierde Geschenk zamelt voor Sinterklaas samen met kinderen speelgoed in en deelt dat met kinderen die in armoede leven. Je kent ze ook vast van de jaarlijkse  Driekoningentocht in de stad als zichtbare uiting van solidariteit. De kinderen zijn de ‘vierde koning’, hun speelgoed is het ‘vierde geschenk’.

st. Op Groene Voet zet zich in voor een groener en mooier Tilburg door leuke projecten op te zetten waaraan iedereen kan meedoen zoals ’t Schonste Strótje, 1000 Blauwe Tuinen, de regentonacties en de Tofste Tuinen van Tilburg.

Meer info en contact

st. Op Groene Voet : Janneke de Vries
janneke@opgroenevoet.nl

st. Het Vierde Geschenk: Paul Spapens
info@paulspapens.nl