#stadsnatuurTilburg2022

in #TilburgNatuurlijk
Doe je mee?Wil je meer weten over de Toffe Tuinen route in 2022?

2022 #STADSNATUUR in #TILBURGNATUURLIJK

SAMEN MAKEN WE TILBURG KOELER

In 2022 werken we samen aan de natuur in Tilburg, zodat we in de toekomst nog en nog meer kunnen genieten van een groene en gezonde stad. We brengen daarvoor kennis, initiatieven en enthousiaste partijen samen in het programma #StadsnatuurTilburg en een kalender voor in 2022.

Want onze natuur is belangrijk. Ze is mooi, verbindend, gezond en belangrijk voor onze toekomst. Daarom verdient ze alle aandacht en moeten we haar blijven koesteren.

Stadsnatuur leeft! Met onder meer de aanleg van het Spoorpark en het plaatsen van schaduwrijke bomen en verticaal groen in de binnenstad geeft de gemeente het groen een steeds grotere rol.

Ook vanuit andere hoeken verschijnen steeds meer groene initiatieven. Zo werden er al bijna 1000 geveltuintjes en meer dan 1000 regentonnen geplaatst, hebben we open Toffe Tuinen routes, deden we mee met Struikroven en het  NK-Tegelwippen en worden de plannen voor een daktuin en een natuureducatie loket in de binnenstad steeds concreter.

MEEDOEN OF DEELNEMEN

Wil je meewerken, aansluiten, iets organiseren of samenwerken?
Neem dan contact op met
Janneke de Vries

Aanmelden van activiteiten of bijzondere data voor op de kalender kan via dit

AANMELDFORMULIER

AGENDA BINNENSTAD

Het programma voor 2022 sluit ook aan op de thema’s die Agenda Binnenstad behandelt. Zo zorgen we dat de ontwikkeling van de binnenstad en de vergroening van Tilburg hand in hand gaan.
We verbinden evenementen, onderwijsthema’s, ruimtelijk ontwerp en toekomstbestendigheid en werken ‘op zijn Tilburgs’ samen rondom deze 5 thema’s:

Groen & gezellige binnenstad: acties & evenementen

Beleving/ Aantrekkelijke binnenstad/ Urban design/ Ontwerp openbare ruimte/ Architectuur

 

Toekomst
bestendig Tilburg

Data, tellingen, meetbare feiten/ Meet je stad/ Klimaatadaptatie

 

Stedelijk groen en openbare ruimte

Tuinen/ parken, bomen, ontwerp en buitengebied

 

Dieren, planten, water

Onderwijs en informatie over (stedelijke) dieren, planten, biotopen, milieu en ecologie

 

Vitamine G = Groen, gezond en gelukkig

Sociale en groene inclusiviteit, gezondheid, bewegen en directe leefomgeving

 

ONLINE NETWERKEN


Kennis delen en verbinden doen we d.m.v. het netwerk de Kenniscloud. Hier kunnen personen elkaar online én offline vinden. Iedereen, bewoners en bezoekers, is welkom om aan te sluiten, vragen te stellen of kennis te delen. Je kunt ons vinden op Kenniscloud-Stadsnatuur

VRIJWILLIGERS

Wij, dus de projecten waaraan we werken, zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Denk aan Struikroven, Tegelwippen, mensen in hun tuin helpen die dat zelf niet kunnen, mee organiseren van evenementen als de stekjesmarkt, de open tuinen route of grotere projecten.

Wil je een keer helpen bij een evenement, je kennis delen met geïnteresseerden, of meewerken aan een lokaal project (handen uit de mouwen), leuk! Je bent van harte welkom.

Wil je anoniem bijdragen, dan kan dat natuurlijk via een donatie. 100% van de donaties worden omgezet in fysiek groen dat lokaal wordt geplant.

CONTACT