‘10.000 Blije Bijen Ballen voor een fleuriger Tilburg!’

Tilburg – Tussen Pasen en de koning, op zondag 23 april vindt in de BIJzondere tuin van Elho een nieuw gezinsevenement plaats: het Voorjaarsfestival voor Blije Bijen & Vrolijke Vogels. Alle basisschoolleerlingen in Tilburg en Dongen én hun (groot) ouders zijn uitgenodigd. Om de lente te vieren en de bijen te helpen vindt er een vrolijke missie plaats: met zoveel mogelijk kinderen worden er duizenden zaadbommetjes (Blije Bijen Ballen) gemaakt. Deze worden vervolgens door hen in de straat of bij het schoolplein geplant. De bloeiende bloemen zijn zowel goed voor de bijen als voor de uitstraling van de stad; dit is Blije Bijen Ballen missie.  

Voorjaarsfestival: kinderen in de bres voor bijen 

Programma en locatie 

Om 11:00 uur openen de nieuwe kinder-imkers van BeeZzzz de poorten naar het terrein bij ‘t Bijenhuis in de Atlasstraat. Tussen de bloeiende bloemen en fruitbomen starten studenten van Transform Tilburg om 13.00 de Blije Bijen Ballen missie.
Er is nog meer te doen: tot 17:00 kan jezelf letterlijk laten opfleuren, goedkope stekjes en zaadjes vinden, vrolijke vogelhuisjes timmeren, bloembollen-cupcakes maken, naar natuur- en roofvogelverhalen luisteren, informatie krijgen voor je ecotuin, meedoen aan kinderyoga, picknicken, wandel-appen, proeven en dansen, bloemen bingoën en natuurlijk de bijen en honing van bij de imker van dichtbij bekijken. 

 

Gratis entree met kleurplaat 

Voor kinderen is de toegang gratis op vertoon van de gratis-entree kleurplaat. Deze zijn te krijgen via T-primair en Stichting OpGroeneVoet. Ook de activiteiten zijn gratis; het idee is om zoveel mogelijk kinderen de liefde voor de natuur mee te geven. Voor meer informatie over deelnemende partijen en de kleurplaat: www.opgroenevoet.nl 

 

Boekje Naar buiten!
Speciaal voor alle bezoekers ligt er die dag het nieuwe boekje Naar buiten! @regioTilburg klaar. Het boekje staat vol tips om deze zomer naar buiten te trekken, inclusief bonnen en een ‘groene’ kalender.  

Na dit evenement hopen de deelnemende partijen om jaarlijks twee terugkerende evenementen gezamenlijk op te pakken. In het voorjaar een lentefeest, gericht op zaaien en naar buiten gaan. In het najaar een herfstevenement gericht op oogsten en proeven.  

 

———– einde bericht ———-     

 

Noot voor de redactie

Stichting OpGroeneVoet heeft eerder de verkiezing georganiseerd voor de Schonste Stròtjes en Gaafste Geveltuintjes van TIlburg. Ook won zij een Gouden Zwaluw voor het beste idee om de stad te vergroenen met bewoners. 

Stadsimkerij BeeZzzz zet zich al jaren in voor natuuren bij-behoud, specifiek in en rond Tilburg.

T- primair zet de opleiding voor Natuur en Milieu-coördinatoren voor Tilburgse basisscholen op.

#Samengroendoen in #TilburgNatuurlijk