Met de ‘Wonderlijke Watertuin’ zijn Stichting OpGroeneVoet i.s.m. Levend Water één van de vijf genomineerden in de Hoos & Hitte Contest van het Vitaal Leisure Landschap! Op 6 juli worden deze plannen gepitcht onder gastvrouwschap van weervrouwe Helga van Leur. Op dezelfde avond wordt de winnaar bekend gemaakt.

Fikse hoosbuien, hitte in de stad en extreme droogte in de natuur zorgen steeds vaker voor problemen. Ons klimaat is in rap tempo aan het veranderen; Aanleiding voor waterschappen Brabantse Delta en De Dommel en Vitaal Leisure Landschap om burgers, ondernemers, studenten en organisaties op te roepen om met ideeën te komen. Behalve dat het idee klimaatproblemen moet tegengaan, moeten deze plannen natuurlijk ook bijdragen aan de sector vrije tijd en toerisme in de regio.

Onder het mom ‘goed voorbeeld doet goed volgen’… wordt er een publiekelijk toegankelijke inspiratie-watertuin gemaakt. Hierin wordt gedemonstreerd hoe men levend water op functionele, praktische of juist harmonische wijze in je eigen tuin kan laten stromen en hergebruiken. In een ontwerp & realisatie team dat bestaat uit mensen van verschillende organisaties wordt de kennis van ecologie en water gebundeld om samen deze wonderlijke tuin te realiseren. De Wonderlijke Watertuin komt op een toegankelijke en toepasselijke locatie in de stad waar zowel bezoekers als bewoners welkom zijn.

Watertuinen Tilburg

Vanaf mei 2018 worden Tilburgers zelf uitgedaagd en geholpen bij het watervriendelijker maken van hun eigen tuin of een tuin samen met de buurt of school. Met de ‘Wonderlijke Watertuin’ geeft Stichting OpGroeneVoet een sprankelende start aan het project ‘Watertuinen Tilburg’ waarbij het doel is 1000 Tilburgse watertuintjes, in verschillende moeilijkheidsgraden, te realiseren in 3 jaar.

Opening in de ‘Week van Ons Water’ za 5 mei t/m zo 13 mei 2018

—————————————————————————————————

Eerder organiseerde stichting OpGroeneVoet o.a. de wedstrijd ‘de Schonste Stròtjes van TIlburg, waar bewoners, samen met hun buren, aan de slag gingen om juist de voorkant van de straat te vergroenen en op te fleuren. In 2 jaar tijd zijn er honderden geveltuintjes en boomspiegeltuintjes gerealiseerd en is de binnenstad aanzienlijk mooier geworden.