Wormenhotels013

Heb je interesse in een wijkhotel?
Ik heb interesse

samen met school en buren GFT afval composteren

Hoe gaaf is dat?! Het kan dus met een wormenhotel.
Ze schieten door heel Nederland als gras uit gecomposteerde grond. De wormenhotels staan al in Rotterdam, Amsterdam, Delft, Hilversum en binnenkort Eindhoven.
Wij willen ze nu ook naar Tilburg brengen. We starten op 3 scholen in de stad en willen dat daarna uitrollen over meer scholen, wijken en buurten. #samengroendoen​

 

Tijgerwormen

In een wormenhotel kun je groente, fruit- en etensresten gooien. De fijne gasten, de tijgerwormen, verwerken dit tot compost (goud!) voor in je tuin of bloembakken.
Samen beheer je een hotel, deelt de kennis erover en vier je één tot twee keer per jaar oogstfeest. Lekker toch?

 

oud voor de bodem en voor de gebruikers

In principe kan iedereen zelf een wormenbak starten in zijn tuin… Een echt wormenhotel biedt daarbij ook een sociale en duurzame meerwaarde door dit samen te doen. Met school, of in de wijk. Door lokaal de kringloop te sluiten kun je leren om tot mooie compost te komen terwijl je gemotiveert wordt tot bewuste keuzes. Een wormenhotel werkt verbindend en voedt het gesprek over verduurzaming van de wijk en stad”.

‘Wormenhotels013 staat nog in de kinderschoenen. We begonnen met de vraag of er interesse was bij bewoners in de winter van 2020, omdat we enthousiast werden over het initiatief in andere steden. Die was er! Toch gaan we een eerste pilot doen met grote hotels op 3 scholen.  

Als er voldoende interesse is, zullen we vragen om meer mogelijkheden in de stad. We hopen halverwege 2021 de eerste wormenhotels in Tilburg te mogen plaatsen.

‘Op Groene Voet’ samenwerken

We willen de wormenhotels professioneel begeleiden in de opstart fase tot en met de eerste ‘oogst’. In deze fase leer je o.a. wat in erin mag en waar je op moet letten zodat iedereen plezier kan beleven aan het hotel.

Het idee voor een wormenhotel in de wijk, is niet nieuw in Nederland, maar vooralsnog wel in Tilburg. Om dit te kunnen realiseren, staan we altijd op en voor mee- en of mogelijkmakers. Interesse? Neem dan even contact op met Janneke.

Janneke de Vries
janneke@opgroenevoet.nl